Urmărește-ne pe Facebook

Campania Adoptă o Casă 2014 – priorități

header gfgdgdf

Ne pregătim pentru o nouă campanie Adoptă o Casă, pe care, și anul acesta sperăm să o putem duce la bun sfârșit împreună cu voi! Rapoartele campaniilor de anii trecuți sunt accesibile pe site, la fel și planurile noastre pentru perioada următoare! În primul rând vom continua lucrările deja deschise și în paralel vom începe activitățile la câteva clădiri noi, în funcție de susținerea pe care o vom primi din partea voluntarilor și donatorilor, adică a voastră.

Iată care este planul de bătaie și care ar fi urgențele:

1. Realizarea documentației necesare pentru lucrări tehnice speciale la Biserica Unitariană.

Campania din acest an urmărește realizarea lucrărilor lansate în campania trecută, dar încă nefinalizate: conservarea-restaurarea finisajelor şi detaliilor tradiţionale (tencuieli de var-nisip, tâmplării, învelitoare din șindrilă-pridvor, turn) precum și consolidarea pridvorului de pe fațada nordică. Starea sa de conservare indică urgența realizării unui proiect de intervenție, în urma căruia să putem asigura stabilitatea și opri degradarea sa.

(English version of the video HERE)

Prin urmare, în primă etapă lansăm un apel de sprijin pentru realizarea proiectului de intervenție, un proiect complex care va cuprinde, pe lângă proiectul de arhitectură – specializarea restaurare, proiectul de structură, proiectul de instalații și seria de studii de fundamentare necesare: ridicare topografică, studiu geotehnic, expertiză tehnică.

Mai multe detalii despre lucrările planificare pentru acest an la biserica unitariană și cum puteți dona pentru aceste lucrări în mod special puteți găsi AICI.

***

foto 2

2. Continuarea lucrărilor demarate în campaniile precedente – consultați paginile dedicate fiecărei clădiri în parte pentru detalii și modalități de implicare:

Casă tradiţională (sec. XIX) Ţarina, Roşia Montană, nr. 1248

Casa parohială unitariană (sec. XVIII, 1933) Roşia Montană nr. 391

Casă din Piaţa centrală (1939), Roşia Montană nr. 321

Biserica unitariană (1796) Roşia Montană nr. 530

***

foto 1

3. Realizarea documentațiilor necesare pentru începerea lucrarilor la 4 clădiri recent introduse în program, precum și pentru începerea lucrărilor de urgență.

Anul acesta programul Adoptă o Casă se extinde cu 4 noi proiecte aflate în diferite stadii de documentare. Printr-o finanțare obținută din partea Uniunii Arhitecților din România, o parte dintre aceste clădiri vor beneficia pentru început de ajutor pentru demararea studiilor preliminare necesare. Vă invităm să intrați pe fiecare dintre fișele pregătite pentru aceste clădiri și să sprijiniți definitivarea documentațiilor și începerea lucrărilor de conservare/restaurare.

1. Locuinţă minerească (sec. XIX), Roșia Montană, nr. 256

2. Locuinţă minerească (sec. XIX), Roșia Montană, nr. 255

3. Casă cu influențe urbane (sec. XVII, 1870-1890, post 1935), Roșia Montană, nr. 331A

4. Casa parohială greco-catolică (sec. XVIII, 1854), Roșia Montană, nr. 137

***

În funcție de sumele donate pentru fiecare dintre aceste proiecte, prioritare fiind realizarea documentațiilor pentru lucrările de urgență necesare la Biserica Unitariană și casele recent intrate în program, activitățile de teren vor începe pe cât de repede posibil. Necesarul de voluntari va fi stabilit în funcție de cele de mai sus și va fi comunicat imediat.

Donează prin PayPal

Vă mulțumim pentru tot sprijinul!

Echipa Adoptă o Casă la Roșia Montană

Cum mă implic?