Lucrările continuă și în august!

Programul Adopta o Casa, demarat la 1 iulie, este in plina desfasurare! În această primă lună de activități vor participa un numar total de 38 voluntari, dintre care 11 din Spania, Franța, Cehia, Belarus și Ucraina prin programul Service Civil International.

Participanții, proveniți din diverse domenii de activitate, cu sau fără experiență în munca de restaurare, au luat parte la refacerea sau consolidarea zidariilor pivniței, la refacerea zidurilor de terasare (maurilor) și la lucrările necesare reconstrucției anexei casei. De la studenți sau proaspeti absolvenți ai facultăților de arhitectură sau construcții, la bucătari, electricieni sau pur și simplu oameni cu multă dorință de a ajuta, toți și-au găsit locul în programul nostru. Le mulțumim tuturor pentru aportul lor minunat!

01

Lucrările continuă și în august! Vă invităm să vă înscrieți ca voluntar, în aceleași condiții ca și până acum, pentru săptămânile 5-9 august, 19-23 august și 26-30 august, folosind formularul de înscriere sau printr-un mesaj la adresa contact@adoptaocasa.ro.

De asemenea, în cadrul festivalului FânFest, care se va desfășura în perioada 15-18 august, puteți participa la o serie de ateliere demonstrative care se vor desfășura prin Programul Adoptă o Casă. Aceste ateliere vor beneficia de participarea meșterilor locali și se vor axa pe revitalizarea unor meșteșuguri tradiționale ca realizarea șindrilei, zidării de mortar de var, zidării seci (mauri), tencuieli cu mortar de var.

02

FoodCall_AoC(1)Programul de restaurări are nevoie de materiale, care din păcate sunt foarte costisitoare. Dar are nevoie şi de aceşti oameni minunaţi, care-şi dedică timpul liber şi energia pentru patrimoniul Roşiei Montane. Până acum hrana a fost asigurată din donaţii, însă cele necesare depășesc posibilitățile organizatorilor momentan. Puteți contribui la asigurarea hranei voluntarilor donând orice fel de alimente (prioritare sunt: zahăr, ulei, orez, paste, pâine, dulciuri, conserve de orice fel, legume şi fructe)!

Pentru donații de alimente vă rugăm să ne contactați la telefon 0364-104706 sau e-mail: alburnusmaior@ngo.ro

Donațiile în bani sunt necesare pentru achizițioanarea materialelor și contractarea anumitor servicii care nu pot fi asigurate prin voluntariat. Puteți consulta devizele de lucrari aferente fiecare construcții înscrise în programul nostru urmând linkurile de mai jos:

Casă tradiţională (sec. XIX) Ţarina, Roşia Montană, nr. 1248
Casa parohială unitariană (sec. XVIII, 1933) Roşia Montană nr. 391
Biserica unitariană (1796) Roşia Montană nr. 530
Casă din Piaţa centrală (1939), Roşia Montană nr. 321

Dacă doriți să sprijiniți activitățile și lucrările pe care le desfășurăm o puteți face prin sistem PayPal sau direct în cont, prin transfer bancar.
Vă mulțumim pentru tot sprijinul manifestat până acum!

Echipa Adoptă o Casă la Roșia Montană

Cum mă implic?