Rezultatele primului stagiu de voluntariat în cadrul programului Adoptă o Casă

Asociaţiile Alburnus Maior şi ARA anunţă încheierea primului stagiu de voluntariat desfăşurat în cadrul programului Adoptă o Casă la Roşia Montană, cu ajutorul Service Civil International Romania.
Între 3 şi 16 august 17 voluntari din 10 ţări europene au participat la lucrările de conservare şi restaurare a unor clădiri istorice din Roşia Montană, aflate în curs sau iniţiate cu acest prilej – re-rostuirea cu mortar de var a zidăriei de piatră la biserica unitariană (lucrare începută în timpul Şcolii de vară ARA, 2011); zidirea fundaţiei pentru anexa casei parohiale unitariene; degajarea dărâmăturii şi pregătirea pentru rezidire a peretelui prăbuşit al pivniţei casei din Ţarina, nr. 1248.
Implicarea participanţilor în lucrările de conservare şi restaurare – dar şi în viaţa comunităţii – a fost intensă şi a dat rezultate excelente, atât în ceea ce priveşte protejarea clădirilor la care s-au desfăşurat lucrările, cât şi în privinţa relaţiilor stabilite cu oamenii din Roşia Montană şi cu echipa de organizare.
Voluntarii care au participat la acest stagiu au sosit din Belgia, Cehia, Franţa, Germania, Italia, Irlanda, Olanda, Polonia, România şi Spania.
Service Civil International este una dintre cele mai vechi organizaţii de voluntariat, care organizează tabere începând din 1920 iar în România din 1993. SCI promovează pacea şi nonviolenţa prin muncă voluntară.

Cum mă implic?