Urmărește-ne pe Facebook

#podcast Episodul 3 – Voluntarii

Sute de voluntari s-au alăturat programului Adoptă o Casă în cei 9 ani de când funcționăm în această formulă bazată pe energia și inițiativa unor oameni cărora nu li se pare prea mult să rupă câte 2 săptămâni din programul lor de vară pentru a reface, puțin câte puțin, patrimoniul valoros al Roșiei Montane. 

Anul acesta a fost, de departe, unul dintre cei mai grei – pandemia a făcut ca regulile (deja destul de multe) să devină chiar mai numeroase. Față de planurile inițiale care prevedeau un număr de 60 de voluntari în 3 serii, am restrâns numărul de aplicații. Cu toate acestea, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus care au apărut în țară în timpul desfășurării primei serii, am luat decizia să restrângem chiar mai mult numărul voluntarilor, precum și al invitaților, pentru a putea rămâne în siguranță și a duce la capăt lucrările prevăzute în campania din acest an. 

Din cauza contextului special, Campania 2020 nu a fost însă despre numere, ci despre nume, efort, motivație, energie, anduranță. Tocmai de aceea, ținem să îi numim pe fiecare în parte pe cei care au decis în acest an să rămână (unii chiar 6 săptămâni!) alături de noi: 

Ioana, Tudor, Patrik, Andrei, Cristi, Teofana, Bianca, Antonia, Raluca, Dragoș, Bogdan, Răzvan, Alexandra, Lucian, Bristena, Ligia, Rareș, Andi, Daniel, Mara, Maria, Cristina, Andrei, Adi, Mara, Bogdan, Laura, Ioana, Oana, Ioana. 

VĂ MULȚUMIM! 

Câțiva dintre ei au primit cu bucurie invitația lansată de Hildegard Ignătescu de a vorbi un pic despre experiența lor la Roșia Montană – unii veniți pentru prima oară, alții cu ani buni la activ alături de echipa noastră. Și pentru noi a fost o surpriză imensă să îi ascultăm vorbind despre experiența lor aici, și multe lucruri, mărturisiri, ne-au bucurat enorm și ne mobilizează pe mai departe. 

Vă invităm, așadar, să vedeți ce îi motivează și de ce vin și revin la Roșia Montană, să intrați un pic în atmosfera unei zile cât de cât tipice de lucru (dat fiind contextul special din acest an): 

 

 

🎧 Mulțumim, dragă Hildegard, ție și colaboratorilor tăi, pentru acest minunat episod!
🎼 Mulțumim The Mono Jacks pentru acordurile care ne însoțesc în această călătorie.
Mulțumim pentru înțelegere și celor care și-ar fi dorit anul acesta să participe, dar din cauza restricțiilor nu s-a mai putut respecta planificarea inițială. Vom mai avea ocazii în anii ce urmează, pe care îi așteptăm și noi cu nerăbdare. 

___________

Podcast-ul Adoptă o Casă este realizat cu sprijinul AFCN.

Puteți asculta și celelalte episoade ale podcast-ului AICI. 

Cum mă implic?