#podcast 2021 / ep. 5: Roșia Montană. Comunitatea

Comunitatea, cel puțin cea din care facem parte și pe care încercăm să o clădim, an de an, piatră cu piatră, este o colecție minunată de oameni și poveștile și contribuțiile lor unice la o poveste mai mare: cea a recuperării unui patrimoniu și a unei comunități. Cea din Roșia Montană. Comunitatea noastră adună laolaltă localnici faini tare, inimoși și harnici, cum e Andi. Sau Adi. Sau Sorin. Sau Vivian. Toți împreună și fiecare dintre ei. Și nu doar ei. Sunt oamenii care vin aici și pun umărul și priceperea la ceva în care cred. Fie că e vorba de educație, patrimoniu, etnografie, fie ei arhitecți, studenți, actori, pensionari sau elevi, profesioniști în domeniile lor sau amatori de noi provocări, toți ajung să pună suflet și să și-l lase aici. Katia, Cristi, Luiza. Vlad, Iudith, Felicia. Oameni care vin și revin, oameni care rămân și oameni care vor fi mereu aici.

O parte dintre ei, o mică parte, îi veți asculta în ultimul episod din acest an. Comunitatea. O călătorie sonoră care ne face cunoștință cu organizații, oameni și inițiative care sunt, mai mult decât orice altceva, piatra de temelie în orice demers dedicat unei comunități.
Sperăm să vă facă plăcere să îi ascultați și să vă ademenească la Roșia. E loc pentru oricine se regăsește în vorbele și speranțele din aceste voci.

Mulțumim, Hildegard Ignătescu, pentru încă o serie minunată de întâlniri sonore la Roșia Montană!

Mulțumim, AFCN, pentru sprijin!

Cum mă implic?