La mulți ani, Roșia Montană! – 1890 de ani de atestare documentară.

Expoziții, dezbateri, concerte – așa eram obișnuiți să marcăm an de an ziua de 6 februarie, data înscrisă pe cea mai veche tăbliță cerată descoperită în subteranele anticului Alburnus Maior. Anul acesta, sub rigorile impuse de pandemie, suntem nevoiți să sărbătorim diferit, însă tot împreună! Așa se facă că împreună cu comunitatea locală, comunitatea susținătorilor și prietenilor Roșiei Montane, alături de antreprenori locali și oameni cu inițiativă, ne-am reunit într-un gest dedicat tocmai mărturiilor perioadei romane care se pot încă vizita la Muzeul Mineritului din localitate.

După cum mulți știți, anul trecut ne-am mobilizat să intervenim de urgență la Lapidarium-ul din cadrul Muzeului Mineritului, acolo unde zăpada a deteriorat grav structura de protecție a acestei amenajări, a surpat malul de pământ și a pus în pericol piesele romane expuse aici. Nu puține sunt lucrurile pe care le-am făcut alături de colaboratorii, donatorii și voluntarii noștri – am reușit să stabilizăm structura, să pregătim și să curățăm pietrele romane, să achiziționăm o mare parte din lemnul necesar pentru viitoarea intervenție (în detaliu aici) și chiar am reușit să strângem suma de 8441 lei, lângă care putem anul acesta aloca încă 5300 de lei din finanțarea AFCN pentru campania 2021.

Cu toate acestea, costul intervenției se ridică la 47,286 RON și avem, așadar, nevoie de sprijin pentru a o duce la bun sfârșit. Vestea bună este că fiecare dintre contribuțiile voastre va fi nu doar binevenită dar și răsplătită, grație ”recompenselor” puse la bătaie de partenerii noștri: pachete de cazare, tururi ghidate personalizate, chiar și două tururi călare, căciuli și gulere tricotate, kit-uri de participare la marathonul anual din localitate și vizite ghidate la galeriile miniere romane din cadrul Muzeului Minieritului. 

Despre toate acestea vă invităm să aflați pe larg pe pagina campaniei AICI.

Campania va fi activă până pe 6 martie 2021.

Le mulțumim tuturor partenerilor care ”au pus la bătaie” produsele și serviciile de mai sus pentru încurajarea donatorilor.
Le mulțumim tuturor celor care vor sprijini acest efort comun!

O campanie realizată de: RosiaMontana.Community | Prietenii Roșiei Montane | Adoptă o Casă la Roșia Montană | Casa Petri Roșia Montană | Made in Rosia Montana | Cabana Piatra Corbului | Muzeul Mineritului din Roșia Montană | Roșia Montană Marathon

________________________________________________

Nouă ne rămâne decât să vă mulțumim încă o dată celor care ne sprijiniți constant în activitățile noastre, celor care o veți face și acum, colaboratorilor alături de care am adus această inițiativă la rezultatele de până acum. Să ne revedem cu bine și împreună să ne bucurăm de Roșia Montană prosperă, durabilă, prețuită.

La mulți ani Roșiei Montane și tuturor celor care o iubesc! 

Cum mă implic?