Urmărește-ne pe Facebook

Casa din Țarina are acoperiș nou, de șindrilă


sindrila
De la începutul acestei campanii Casa tradițională din Țarina a beneficiat de lucrări ample la nivelul structurii etajului și, mai ales, a șarpantei. Au fost înlocuite elementele de lemn afectate de la pereții interiori, târnaț (verandă), anexă (cuptorul) și de la nivelul acoperișului. Șarpanta de lemn a fost acoperită cu scândură (astereală) și cu un strat hidroizolant peste care a fost așezată șindrila. Lucrarea a fost realizată de Frații Negrea, meșteri șindrilari din localitatea Albac, județul Alba.

Imagini dinainte de intervenție AICI.

***

voluntariLucrările continuă. În prezent echipe de voluntari participă la activitățile de restaurare de la Casa din Țarina, lucrări care se vor axa în perioada următoare pe realizarea reparațiilor necesare la zidurile de terasare (mauri), reparații locale la nivelul fundațiilor și realizarea stratului suport pentru finisajele interioare la nivelul etajului (”cercuiala” din nuiele de alun).

Nu uitați că puteți și voi strijini lucrările de restaurare prin donații prin PayPal sau în conturile destinate programului Adoptă o Casă la Roșia Montană.

Pentru detalii legate de voluntariat vă rugăm să ne scrieți pe adresa voluntariat@adoptaocasa.ro sau la telefon 0743/ 677.543 (Andreea).

Dacă doriți să contribuiți la funcționarea taberei de voluntari de la Roșia Montană prin donații de alimente, găsiți detalii AICI.

Le mulțumim tuturor celor care au făcut posibil, prin contribuția fiecăruia dintre ei, ca această contrucție istorică din Roșia Montană să beneficieze de un acoperiș nou. Continuăm lucrările cu ajutorul vostru și pe viitor!

Cum mă implic?