Urmărește-ne pe Facebook

Cum mă implic?

Înscrie-te ca voluntar

Dacă doreşti să te implici într-unul dintre proiectele noastre de conservare la Roşia Montană şi în împrejurimi, participă la programul de voluntariat, în folosul comunităţii locale şi pentru publicul larg. Consultă lista de proiecte active.

În funcţie de abilităţile şi cunoştinţele cu care poţi contribui, urmărind oportunităţile pe care le oferim prin program, te rugăm să alegi un proiect şi să ne trimiţi o scurtă scrisoare de motivaţie însoţită de Curriculum Vitae.

Pentru moment, în această primă etapă a programului Adoptă o Casă, nu putem deconta participanţilor cheltuielile pentru transport şi cazare. Aşadar, înscrierea ca voluntar implică suportarea acestor cheltuieli de către participanţi. Putem să asigurăm legătura cu familiile care asigură locuri pentru campare sau cazare.

Te poţi înscrie folosind acest formular.

Donează materiale şi servicii

Programul Adoptă o Casă debutează cu patru proiecte în Roşia Montană şi Ţarina. Pentru a ne atinge scopul şi a duce la bun sfârşit aceste proiecte, avem nevoie de donaţii în materiale şi servicii.

În devizele estimative de lucrări ale proiectelor deschise pentru finanţare sunt subliniate cantităţile de materiale şi serviciile necesare realizării proiectelor. Poţi alege să donezi oricare dintre poziţiile din estimări sau poţi urmări lista generală de mai jos.

Unelte şi scule necesare: roabe, schelă metalică demontabilă, moto-ferăstrău (drujbă), ferăstrău circular, maşini de şlefuit cu bandă sau cu vibraţii, ciocane de zidărie, baroase, burghie, dălţi

Materiale necesare: var pastă, nisip, pietriş, piatră pentru construcţii, grinzi de lemn şi scândură, şindrilă, materiale pentru instalaţii electrice, materiale pentru instalaţii sanitare

Servicii necesare: studii geo-tehnice, proiectare – instalaţii electrice şi sanitare, tâmplărie şi dulgherie, fierărie, transport de materiale

Dacă doreşti să donezi, te rugăm să ne laşi un mesaj pe contact@adoptaocasa.ro şi noi te vom contacta.

Donează bani

Pentru a pune în aplicare şi a duce la bun sfârşit proiectele propuse în cadrul programului Adoptă o Casă trebuie să putem suporta costurile pentru materiale, servicii, manoperă curentă şi specializată. Poţi contribui donând bani pentru un proiect anume sau chiar pentru un capitol al unui proiect, urmărind fişele de sarcini incluse în descrierea proiectelor.

Participarea voluntarilor la şantierele de conservare şi restaurare va presupune costuri de funcţionare a taberelor. Dacă alegi să donezi pentru susţinerea activităţii de voluntariat, vom putea să atragem mai mulţi voluntari şi să încheiem astfel proiectele propuse.

Îţi mulţumim!

Pentru transferuri bancare: 
Nume: Asociaţia ARA [ Arhitectură. Restaurare. Arheologie] 
Cod de Înregistrare Fiscală (CIF):18876357
RO 37RNCB 0484 1592 1710 0001
Banca: BCR, sucursala Romană

În cazul în care donezi prin transfer bancar te rugăm să menţionezi la rubrica „detaliile plăţii” proiectul şi capitolul de lucrări către care doreşti să fie direcţionată donaţia.

Donează prin PayPal:
Cum mă implic?