Urmărește-ne pe Facebook

Vă așteptăm la Ateneu pe 18 aprilie!

Dragi prieteni,

De câțiva ani ne-am pus energia și priceperea într-un proiect la care majoritatea dintre voi ați contribuit. ”Adoptă o Casă” nu este doar un program de restaurare într-un sit istoric, este și un manifest care și-a dorit încă de la lansare să demonstreze că acolo unde există oameni pasionați de patrimoniu și voluntariat lucruri minunate se pot întâmpla.

Adoptă o casă a fost inițiat ca o punte de legătură între susținătorii Roșiei Montane și necesitățile patrimoniului ei. Clădiri de patrimoniu au primit astfel o mână de ajutor voluntară de la sute de oameni, din țară și străinătate, care și-au dorit să ia parte la propriu la reclădirea Roșiei Montane.

Anul acesta ne pregătim pentru cea de-a 5-a campanie. Fiind în exclusivitate un program alimentat de energia voluntarilor și a donațiilor voastre, orice sprijin a însemnat șansa de a continua și extinde, an după an, proiectele de restaurare incluse în program.

Anul acesta am primit un sprijin neșteptat: Violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica vă invită la un eveniment special, unicat, ce onorează Ziua Internațională a Siturilor și Monumentelor UNESCO și includerea Roșiei Montane pe lista indicativă a României pentru patrimoniul universal. Sumele strânse din vânzarea biletelor vor fi donate programului Adoptă o Casă.

Evenimentul va avea loc pe 18 aprilie, începând cu ora 20.00 la Ateneul Român și este organizat de Stradivarius Sound în parteneriat cu ARA – Arhitectură. Restaurare. Arheologie, cu sprijinul Ministerului Culturii.

„Când cineva cântă la o vioară Stradivarius, se spune că toate celelalte viori vibrează în cutiile lor. Când cineva spune Roșia Montană, mii de români se gândesc că într-o bună zi localitatea din Apuseni va face parte din patrimoniul universal UNESCO”, a declarat Răzvan Stoica.

Biletele sunt disponibile prin reţeaua Eventim.ro – magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, librăriile Humanitas şi online pe http://goo.gl/SWoS10
Preț unic: 50 Ron.

***

Ne-am bucura să fiți alături de noi și de data aceasta și să susțineți programul Adoptă o Casă prin participarea la acest eveniment de excepție.

Ne vedem la Ateneu 🙂
Andreea, Sorana, Claudia și Virgil
Echipa Adoptă o Casă

Cum mă implic?