Urmărește-ne pe Facebook

Concert caritabil: STRADIVARIUS pentru ROȘIA MONTANĂ!

STRADIVARIUSpentru Roșia Montană (2)Dragi prieteni,

Avem marea bucurie să vă invităm la un eveniment de excepție: Răzvan Stoica și Andreea Stoica cântă pentru Adoptă o Casă la Roşia Montană la Ateneul Român pe 18 aprilie! Fondurile obținute din vânzarea biletelor vor fi donate programului de restaurare Adoptă o Casă. 

”Sunetul dăruit de o vioară Stradivarius este atemporal. La fel și valoarea de excepție a patrimoniului cultural de la Roșia Montană transcende timpul.
Razvan Stoica (vioara Stradivarius) si Andreea Stoica (pian) vă invită la un eveniment special, unicat, ce onorează Ziua Internațională a Siturilor și Monumentelor UNESCO și includerea Roșiei Montane pe lista României pentru patrimoniul universal.”

► Biletele sunt disponibile prin reţeaua Eventim.ro – magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, librăriile Humanitas şi online pe http://goo.gl/SWoS10
Preț bilet: 50 Ron.

► Event facebook: fb.com/events/1265033590204122
Evenimentul este organizat de Stradivarius Sound în parteneriat cu Asociația ARA (Arhirtectura. Restaurare. Arheologie), cu sprijinul Ministerului Culturii.

Despre Duo Stoica:
Răzvan Stoica este unul dintre cei mai importanți tineri muzicieni europeni ai momentului. Tehnica excepțională și pasiunea interpretării au atras admirația publicului și a criticilor din întreaga lume. Din 2009, Răzvan cântă la o vioară Antonius Stradivarius datată din anul 1729, pe care a câștigat-o prin competiția de prestigiu “Strad prize” de la Salzburg. Răzvan a fost invitat să concerteze pe marile scene ale lumii dintre care amintim: “Royal Concertgebouw” din Amsterdam, “Theatre des Champs Elysees” din Paris sau “Teatro Carlo Felice” din Genova.
Andreea Stoica este o pianistă înzestrată cu o deosebită sensibilitate artistică ce a urmat cursurile Universității Naționale de Muzică București, precum și a Royal Conservatory Amsterdam (Olanda). În stagiunea 2015 – 2016, Andreea este artist invitat în cadrul orchestrei Kameratta Stradivarius.

Vă așteptăm pe 18 aprilie la Ateneul Român!

Adoptă o Casă la Roşia Montană este un program de salvare a patrimoniului cultural şi a comunităţii tradiţionale de la Roşia Montană şi din satele învecinate. Programul este iniţiat de Alburnus Maior, asociaţia locală dedicată protejării drepturilor membrilor comunităţii de la Roşia Montană, în parteneriat cu ARA – Arhitectură. Restaurare. Arheologie, asociaţie activă în domeniul cercetării, conservării şi punerii în valoare a patrimoniului cultural în beneficiul comunităţilor şi al societăţii.

Programul stabileşte o conexiune între proprietarii locali ai clădirilor istorice care doresc să trăiască în continuare în zona Roşiei Montane şi persoane sau organizaţii care doresc să contribuie prin donaţii sau voluntariat la protejarea, cunoaştera şi recunoaşterea patrimoniului cultural al zonei. Fac obiectul acestui proiect toate locuinţele miniere vernaculare, bisericile sau edificiile publice din Roşia Montană şi împrejurimi.

Cum mă implic?