Urmărește-ne pe Facebook

Anexa casei parohiale unitariene este din nou acoperită cu şindrilă!

După decenii în care învelitorile tradiţionale din şindrilă au dispărut una câte una din peisajul localităţii, ascunse sub noi suprafeţe de tablă sau înlocuite cu azbociment, ţiglă sau tablă, la Roşia Montană poate fi văzut din nou un acoperiş tipic, cu şindrilă!
Lucrarea a fost realizată la casa parohială unitariană, unde Asociaţia ARA desfăşoară lucrări de restaurare de anvergură, având ca obiectiv conservarea valorilor clădirii şi repunerea sa în serviciul comunităţii.
Şindrila este realizată artizanal de doi meşteri din Albac, printre ultimii care mai practică această meserie în zonă: Nucu şi Vasile „a Boacii”. Cei doi meşteri au lucrat de-a lungul verii la despicarea şi finisarea celor 5 000 de şindrile de brad, iar în octombrie au montat învelitoarea pe şarpanta realizată în cursul lunii septembrie cu ajutorul participanţilor la şcoala de vară ARA.

Realizarea noului acoperiş la corpul secundar al casei parohiale unitariene a fost posibilă şi datorită donaţiilor realizate prin programul Adoptă o casă la Roşia Montană. Susţineţi patrimoniul şi comunitatea de la Roşia Montană: donaţi pentru conservarea patrimoniului său, în folosul şi cu sprijinul comunităţii!

În curând:
un raport al lucrărilor desfăşurate în campania 2012, sprijinite prin participare voluntară şi donaţii realizate prin programul Adoptă o casă la Roşia Montană.

Cum mă implic?