Urmărește-ne pe Facebook

Premiul AFCN pentru inovare în promovarea patrimoniului cultural

Proiectul Adoptă o Casă la Roşia Montană, derulat de Asociaţia ARA [Arhitectură. Restaurare. Arheologie], a primit ieri, pe 14 ianuarie 2020, PREMIUL PENTRU SOLUȚII INOVATOARE ÎN PROMOVAREA PATRIMONIULUI CULTURAL la Gala premiilor AFCN!


Premiul ”se acordă unei inițiative care contribuie la promovarea patrimoniului cultural prin activarea creației contemporane, a noilor medii și/sau prin activarea participativă.

La această categorie, au mai fost nominalizați:

  • Asociația ARCHÉ – Patrimoniul cultural prin obiectiv
  • Asociația Gaspar, Balthasar & Melchior – Țigănești-Piscu-Țigănești – pe firul istoriei dus și întors
  • Asociația Igloo – Habitat și Arhitectură – București. Modernism Art Deco 2.0
  • Asociația Letea în UNESCO – Chemarea la clacă; școala de vară pentru arte și meșteșuguri deltaice 2019
    Felicitări tuturor celor nominalizați și premiați în cadrul Galei, toate aceste proiecte sunt într-adevăr inovatoare, ne bucurăm tare mult că ne regăsim printre voi! 🙂

Mulțumim Administrației Fondului Cultural Național pentru nominalizare, pentru premiu, pentru ocazia de a aduce din nou patrimoniul Roșiei Montane în discuție. Această distincție, care ne bucură enorm, este deopotrivă meritul tuturor celor care au făcut din campania 2019 o reușită – voluntarii în primul rând, mulți și harnici (o parte veniți să ne susțină în sală), al localnicilor din Roșia care ne sprijină de cel puțin 9 ani de când există Adoptă o Casă, partenerilor alături de care reușim an de an să ducem la bun sfârșit activitățile programului.
O bucurie! 

Mulțumim încă o dată AFCN, juriului și membrilor întregii echipe care reușesc an de an să pună în mișcare proiecte culturale independente relevante în România.

Adoptă o casă continuă și în 2020,
din nou cu sprijinul AFCN.
Să fie un an bun!

 

Cum mă implic?