Urmărește-ne pe Facebook

Al șaselea an de Adoptă o Casă / formular înscrieri.

Dragi prieteni,

Avem bucuria să vă anunțăm că au început înscrierile pentru a 6-a campanie Adoptă o Casă la Roșia Montană.

Programul de restaurari de la Roșia Montană se bazează pe energia și implicarea celor care nu au uitat de acest loc de pe harta Apusenilor. Dacă puteți aloca 2 săptămâni din programul vostru pentru a da o mână de ajutor la tencuit, zugrăvit, dulgherit și la alte activități specifice, vă rugăm să vă înscrieți în formular, optând pentru una dintre perioadele sugerate: FORMULAR ÎNSCRIERE.

Tot în acest an, în cadrul programului Adoptă o casă, organizăm cursul „Interpretarea valorilor patrimoniului naţional – instrument eficient pentru conservarea acestuia” în perioada 31 iulie – 10 august. Cursul este susținut de către Institutul Național al Patrimoniului cu lectori cu experiență în domeniu și se adresează voluntarilor și localnicilor. Cursul va avea o durată de minim 40 de ore și include și deplasările pe teren necesare activităților practice. Participanții selectați vor lua parte în cadrul modulului practic la activități de restaurare specifice Programului Adoptă o Casă la Roșia Montană. Înscrierile se fac tot în formular.

Pe lângă activitățile specifice programului, anul acesta vom organiza din nou Zilele Patrimoniului în perioada 10- 14 august, 4 zile de tururi ghidate, ateliere demonstrative, povestiri la foc și proiecții de filme. Programul detaliat al acestor 4 zile, în curând pe site-ul programului.

Programul celor 8 săptămâni de activități:

3 – 16 iulie: Prima serie de voluntari (10 locuri). // UPDATE: toate locurile au fost ocupate.
17 – 30 iulie: A doua serie de voluntari (20 locuri).
31 iulie – 10 august: Curs de interpretarea patrimoniului din Roșia Montană (prelegeri și activități practice) (20 locuri)
10 – 13 august: Zilele Patrimoniului la Roșia Montană – eveniment public.
14 – 27 august: A treia serie de voluntari (20 locuri).

Participanții care doresc să ia parte la una dintre cele 3 serii de voluntari sau la cursul de interpretarea patrimoniului se vor înregistra în FORMULARUL DE ÎNSCRIERE.


Cazarea se va face la cort, vom lua masa împreună (asigurată de organizatori) iar în orele libere vom face drumeții, vom cunoaște localnicii și vă vom invita să participați la prezentări despre istoria (veche sau mai recentă) a Roșiei Montane.

Pentru că suntem totuși ”la munte”, îți recomandăm ca, pe lângă cort, să nu uiți să îți aduci izopren, sac de dormit, bocanci și haine groase.


Adoptă o Casă este un program inițiat de asociația localnicilor care se opun dezvoltării nesustenabile a Roșiei Montane (Alburnus Maior) și Asociația ARA (Arhitectură. Restaurare. Arheologie) – organizație de specialiști care cred că Roșia Montană are o șansă reală prin patrimoniul, istoria, natura și oamenii ei.
Sute de voluntari ne-au fost alături cinci ani la rând, ne bazăm pe implicarea voastră și mai departe! 🙂

Claudia, Sorana, Ioana, Sorana și Virgil

Echipa Adoptă o Casă


> Campania Adoptă o Casă 2017 se desfășoară cu sprijinul financiar oferit de AFCN (Administrația Fondului Cultural Național) și prin generozitatea donatorilor individuali care susțin activitățile noastre.
Dacă doriți să contribuiți, puteți alege una dintre modalitățile descrise aici.


Cum mă implic?