Adoptă o fotografie pentru o casă // Mircea Albuțiu pentru Roșia Montană

Încă din 2012, de la lansare, programul Adoptă o Casă s-a bucurat de sprijin neașteptat din partea unor oameni cu suflet minunat. Am primit donații în materiale sau unelte, produse alimentare sau sprijin în bani, pe lângă implicarea activă și nemijlocită a voluntarilor. De data aceasta vrem însă să vă povestim despre un alt fel de adopție, un alt fel de sprijin pe care în acest an îl primim de la prietenul nostru și al Roșiei Montane, fotograful Mircea Albuțiu.

Mircea este fotograf și autor de filme documentare, pasionat de călătorii și de jazz. Din 2011, când a aflat mai multe despre patrimoniul Roșiei Montane și despre acțiunile noastre derulate aici, a urmărit constant evoluția proiectelor noastre și ne-a și vizitat în 2015: ”Acești oameni își dedică verile și priceperea unui proiect frumos și greu, în care clădiri istorice din Roșia Montană mai primesc o șansă nesperată iar voluntarii învață meșteșuguri și află lucruri noi și utile despre patrimoniu în general. E minunat!”  

Așa că Mircea a hotărât să se implice:
”Sunt fotograf, sunt artist. Astea sunt uneltele, armele mele, cu ele vreau să mă implic. Ofer celor care donează pentru programul Adoptă o Casă peste limita de 100 de euro câte o lucrare realizată de mine, unicat, printată pe hârtie Hahnemuehle la atelierul Marton Zoltan / Cluj.”

__________________________________

Concret: 50 dintre lucrările inedite semnate de Mircea Sorin Albuțiu sunt oferite celor care aleg să sprijine lucrările din această campanie, lucrări care nu sunt acoperite de finanțările obținute de echipa de proiect. Pentru fiecare donație minimă de 100 euro, donatorul primește una dintre lucrările lui Mircea Albuțiu.

 

Mai mult, pentru donații mai mari, fotografiile sunt disponibile în serii, după cum urmează:
Anarchic _ 3, 4 , 5, 10, 31, 32, 34: pentru o donație minimă de 525 euro.
Sujective _ 1, 2, 7 ,28: pentru o donație minimă de 340 euro
Jazz _ 6, 27: pentru o donație minimă de 180 euro.
Ballet _ 11, 29, 30, 46, 48: pentru o donație minimă de 400 euro
New Energy _ 49, 50: pentru o donație minimă de 180 euro
Biarritz _ 33, 35: pentru o donație minimă de 180 euro
Break _ 36, 41: pentru o donație minimă de 180 euro
Soil _ 42, 43: pentru o donație minimă de 180 euro 

***

PENTRU CE AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL VOSTRU?

Pentru Campania 2019 a programului Adoptă o Casă am reușit să asigurăm aproximativ 20% din fondurile necesare intervențiilor directe pe clădirile incluse în program. Pentru două dintre acestea am reușit de curând să obținem autorizațiile necesare de la comisiile de specialitate / cultură pentru proiectele de intervenție prin care am am planificat o serie de lucrări care necesită finanțare și care sunt necesare pentru salvarea celor două clădiri:

475: Casa parohială greco-catolică
Înlocuire învelitoare, refacere pardoseli cărămidă manuală, tâmplării, instalații electrice / termice / sanitare.
Vezi mai multe detalii aici.

324: Casa din piața centrală
Hidroizolații, instalații sanitare, pluviale (jgheaburi, burlane), pardoseli cărămidă manuală.
Vezi mai multe detalii: aici.

Vă mulțumim tuturor celor care contribuiți constant pentru proiectele noastre și celor care veți face posibile activitățile de anul acesta. Contăm pe sprijinul vostru! 🙂

Mulțumim, Mircea, pentru ofertă, pentru idee și pentru implicare!

Ioana, Claudia, Virgil
echipa Adoptă o Casă

Cum mă implic?