Urmărește-ne pe Facebook

Adopta o Casă – Campania 2016.

 

Asociațiile Alburnus Maior și ARA (Arhitectură. Restaurare. Arheologie) anunță o nouă campanie de lucrări de restaurare și recuperare a caselor valoroase de la Roșia Montană. Programul ”Adoptă o Casă” a început în 2012 prin inițierea activităților de intervenție la clădiri aflate în proprietatea comunității locale, iar în cei 4 ani am avut bucuria să lucrăm cu peste 150 de voluntari sosiți la Roșia Montană din toate colțurile lumii. Continuăm lucrările demarate în anii trecuți tot cu ajutorul voluntarilor pe care îi așteptăm să se înscrie în formular, în funcție de perioada disponibilă.

Activitățile din acest an sunt suținute financiar din donațiile susținătorilor programului nostru, precum și de AFCN (Administrația Fondului Cultural Național) și OAR (Ordinul Arhitecților din România).

est

Campania 2016 se derulează în 3 serii de voluntari, a câte două săptămâni fiecare, și o săptămână dedicată activităților demonstrative și recreative:
▸  11 – 22 iulie: Seria 01
▸  25 iulie – 5 august: Seria 02
▸  8 – 14 august: Săptămâna Patrimoniului – demonstrații, proiecții, prezentări, tururi ghidate și dezbateri, activități recreative.
▸  15 – 26 august: Seria 03

Săptămâna Patrimoniului este un eveniment care ne-am dori să devină tradiție la Roșia Montană – o perioadă în care ne reunim toți cei care punem umărul, după posibilități, la reclădirea acestui loc și la renașterea sa bazată pe resursele sale inepuizabile: patrimoniul și comunitatea. Pregătim ateliere demonstrative, proiecții și tururi ghidate, dar și discuții la care vă invităm pe toți, voluntari sau nu, să luați parte și să contribuiți. Programul detaliat al acestei săptămâni în curând pe www.adoptaocasa.ro și pe pagina de Facebook fb.com/adoptaocasa

Vă așteptăm, așadar, pe cei care doriți să activați voluntar în cadrul programului nostru în una dintre cele 3 serii programate, iar pe toți ceilalți, oricând, dar mai ales între 8 și 14 august, să vizitați Roșia Montană și să vă bucurați de ea!
Iar pe aceia dintre voi care nu puteți ajunge dar doriți să contribuiți printr-o donație la activitățile de restaurare, o puteți face aici: www.adoptaocasa.ro/doneaza/doneaza-bani

Formular înscriere:

Vă mulțumim!
Echipa Adoptă o Casă
www.adoptaocasa.ro
contact@adoptaocasa.ro

***

Adoptă o Casă la Roşia Montană este un program de salvare a patrimoniului cultural şi a comunităţii tradiţionale de la Roşia Montană şi din satele învecinate. Programul este iniţiat de Alburnus Maior, asociaţia locală dedicată protejării drepturilor membrilor comunităţii de la Roşia Montană, în parteneriat cu ARA – Arhitectură. Restaurare. Arheologie, asociaţie activă în domeniul cercetării, conservării şi punerii în valoare a patrimoniului cultural în beneficiul comunităţilor şi al societăţii.
Programul stabileşte o conexiune între proprietarii locali ai clădirilor istorice care doresc să trăiască în continuare în zona Roşiei Montane şi persoane sau organizaţii care doresc să contribuie prin donaţii sau voluntariat la protejarea, cunoaştera şi recunoaşterea patrimoniului cultural al zonei. Fac obiectul acestui proiect toate locuinţele miniere vernaculare, bisericile sau edificiile publice din Roşia Montană şi împrejurimi.
Mai multe detalii aici: www.adoptaocasa.ro/despre-program 
Donații: www.adoptaocasa.ro/doneaza/doneaza-bani 

[foto: Andreia Nicoleta Dobritoiu]

Cum mă implic?