Adoptă o Casă – înscrieri campania 2020

Dragi prieteni, demarăm înscrierile pentru voluntari, pentru campania 2020 a programului Adoptă o Casă. Anul acesta, în contextul epidemiologic pe care îl cunoașteți, suntem nevoiți să ne derulăm activitățile în număr mai restrâns față de anii precedenți. Vor fi doar 3 serii, de maxim 12 participanți, cu posibilitatea suplimentării numărului dacă până la data seriei respective se modifică recomandările autorităților:

⭕ SERIA 1 (13 iulie – 25 iulie) – termen de înscriere 1 iulie.
⭕ SERIA 2 (27 iulie – 8 august) – termen de înscriere 1 iulie.
⭕ SERIA 3 (10 – 22 august) – termen de înscriere 15 iulie.

►► FORMULAR DE ÎNSCRIERE

UPDATE (5 iunie): Toate locurile pentru cele 3 serii au fost ocupate. Într-o singură zi! Vă mulțumim!
Lăsăm însă deschis formularul de înscriere, în speranța că restricțiile se vor îmblânzi până la momentul începerii activităților și vom putea suplimenta numărul participanților. Așadar, toate inregistrările din acest moment (5 iunie, ora 21:00) intră pe „lista de rezervă”.

______________________________

Ca și în anii trecuți, vom îmbina activitățile practice (dulgherie, tâmplărie, tencuieli tradiționale, pietrărie, șindrilă, fierărie) cu proiecții de documentare și prezentări pe teme legate de patrimoniul construit de la Roșia Montană, modalități de intervenție și restaurare cu mijloace tradiționale, dar și teme mai ample legate de patrimoniu, conservare, istorie, arheologie sau alte domenii conexe, alături de invitații noștri și drumeții la final de săptămână. La mijlocul lunii august, între 14-16 august, sperăm să putem și în acest an organiza, tot alături de voi, a 5-a ediție a Zilelor Patrimoniului.

În afara acestor precizări, datele generale din anii precedenți legate de participare rămân valabile:

◾ Participarea este de minim 12 zile (o serie).
◾ Participarea este voluntară iar înscrierea prin formular reprezintă angajamentul dvs. ferm că veți lua parte în perioada selectată la activitățile noastre derulate în Roșia Montană și acceptul dvs. ca datele de contact furnizate să fie folosite în scopul comunicării aferente participării la activități.
◾ Voluntarii selectați vor fi notificați prin e-mail sau telefon la cel mult 3 zile după expirarea perioadei de înscriere, prilej cu care vor fi oferite toate informațiile detaliate legate de acces, program zilnic etc.
◾ Cazarea și masa sunt asigurate de organizatori în spațiile amenajate împreună cu voluntarii programului în campaniile anterioare (mansarda și anexa casei parohiale unitariene); la cerere, vă putem pune în legătură cu localnici care închiriază spații de cazare sau puteți opta pentru camparea la cort – vă rugăm să specificați aceste detalii în formularul de înscriere, dacă este cazul.
◾ Transportul este suportat de participanți.
◾ Nu există taxă de participare.
◾ Vârsta minimă este de 18 ani (împliniți).

🔴 Important: Numărul locurilor disponibile în acest an, mult mai mic decât în anii precedenți, va depinde în mare parte de modul în care se vor relaxa restricțiile impuse prin lege pe perioada verii. Din respect pentru cei ce doresc să ajungă în acest an la Roșia Montană la activitățile noastre, vă rugăm să nu completați formularul de înscriere decât dacă sunteți siguri că veți putea lua parte la activități în perioada aleasă.

►► FORMULAR DE ÎNSCRIERE

Pentru orice nelămuriri aveți, vă rugăm să ne contactați la contact@adoptaocasa.ro sau 0731/38.33.33 (tel & whats-app).

Vă așteptăm!
Ioana, Claudia, Ligia, Alexandra, Tudor, Andi și Virgil
Echipa Adoptă o Casă

Campania 2020 a programului Adoptă o Casă se derulează în acest an cu sprijin financiar oferit de AFCN / Administrația Fondului Cultural Național, iar activitățile Școlii de Vară ARA sunt susținute de Ordinul Arhitecților din România, prin programul dedicat școlilor de vară, derulat în parteneriat cu Prince’s Foundation.

►► Dacă doriți să sprijiniți printr-o donație realizarea activităților de restaurare pe care le derulăm în Roșia Montană, o puteți face în contul Asociaţiei ARA [ Arhitectură. Restaurare. Arheologie], organizatorul programului, deschis la BCR, sucursala Romană: RO37 RNCB 0484 1592 1710 0001

Vă mulțumim!

Cum mă implic?